Det finnes mange typer hjelpemidler mot trafikkbøter. Whistler, BEL, Cobra og Blinder er kjente merker for Laservarslere og radarvarslere.
Hva er lovlig?
Laser- og radarvarslere, samt laserjammere, er ikke lovlige å bruke, og man kan få opp til 6000 kroner i bot for å bruke disse.
Unntaket er fotoboksvarslere som er 100% lovlige.
Det er dermed en risiko forbundet med å bruke laser- og radarvarslere, men de kan absolutt være gode hjelpemidler. Men, de vil garantert ikke hjelpe deg mot fotoboksene. Så den lille fotoboksvarsleren bør man skaffe seg uansett om man har laservarsler eller ikke.
For å få varsel på fotobokser er en GPS-basert varsling det eneste som fungerer.
Hvordan varsles fotoboksene
En fotoboks gir ikke fra seg noen signaler som oppfattes av en laservarsler eller radarvarsler. Det er andre typer sensorer som fanger hastigheten på bilene.
Løsningen er derfor en GPS av typen Cruise Control Fotoboksvarsler som har lagret posisjonen på hver fotoboks, kjøreretningen og hastigheten som er tillatt på hver strekning. Når GPSen har satellitkontakt vet den nøyaktig hvor den befinner seg og begynner å ule når den nærmer seg fotoboksene, i god tid i forkant slik at man rekker å bremse ned.
100% lovlig
Fotoboksvarsling er helt lovlig, på linje med andre typer GPS/Navigasjon fra Garmin, TomTom og andre merker med samme type teknologi.
Problemer med laservarslere og lignende utstyr
Disse enhetene er ikke lovlige å bruke.
De er ikke like forutsigbare som GPS-utstyr, som varsler på et punkt på et kart.
En laservarsler må få en laserstråle fra en laserpistol mot seg for å reagere. I mange tilfeller er det da for sent, da farten allerede er målt.